50 de procurori şi 100 de grefieri, angajaţi la parchete

50 de procurori şi 100 de grefieri, angajaţi la parchete
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat o hotărâre de Guvern prin care vor fi angajaţi 50 de procurori şi 100 de grefieri. Schema de salarizare arată că un procuror este plătit cu peste 27.000 de lei, iar un grefier primeşte aproape 10.000 de lei.

"Numărul maxim de posturi de grefieri la parchete nu a mai fost suplimentat din anul 2015, iar numărul posturilor de procuror a fost suplimentat în ultimii 13 ani doar prin transformarea unor posturi vacante din alte categorii de personal", arată nota de fundamentare a hotărârii de Guvern. Bugetul creşte astfel: 100 de grefieri x 9.649 de lei = 964.900 de lei/lună, 50 de procurori x 27.671 de lei = 1.383.550 de lei/lună.

De-a lungul anilor, şefii de parchete au formulat mai multe solicitări de suplimentare a numărului de posturi de procuror şi grefieri, având în vedere volumul crescut de muncă şi uzura fizică a personalului, care, de multe ori, nu poate să plece în concediu de odihnă sau să recupereze orele suplimentare.

Citit 1215 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 19:45

2 comentarii

 • postat de slave
  Joi, 28 Mai 2020 16:58
  89.137.136.***
  Stiti cat castiga unul care lucreaza la canal, la mina de uraniu si carbuni, in subsoluri alaturi de sobolani, la canalizari, la ocna, la munca silnica si in cele mai ostile medii?! intre 1600 si 3000 lei. Ceausescu platea munca si pe cel care produce ceva si avea grija de muncitori. Acum munca nu e platita si sunt platiti "intelectualii" care vorbesc de dinimeata pana seara pe la televiziuni, fufele, parazitii, plimbatorii de hartii, cei care pun o stampila ca sa iti mai ia o taxa si alte categorii. Eu as plati bine pe cei care muncesc in constructii, in frigm in soarele arzator, medicii si asistentele, politistii care fac munca de teren , minerii, cei din industria chimica, cercetatorii , oamenii de stiinta, cei care fac munci grele si in conditii inumane si practic toti cei care produc ceva pt tara asta dar din pacate cei care produc aduc banii in buzunarul altora si profitul pleca din tara. Si munciti si cu banii luati si taxati si impozitati si smecherii o duc ca in rai.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 28 Mai 2020 08:05
  95.76.16.***
  Pentru grefieri salariul este disproportionat de mic, fata de procurori, avand in vedere volumul mare de lucru si responsabilitatea deosebita pentru fiecare act din dosare, mai ales in aceasta perioada cand instantele sunt suprasolicitate din cauza contradictiilor sociale in toate planurile, raportate la legi facute din fuga calului!

  Fraier sa fii sa te inhami la o asemenea munca in care ziua de munca este deosebit de solicitanta pentru fizicul si psihicul omului!

  Nu inteleg cine face aceasta evaluare, ori este rau intentionat, ori crede ca procurorul, cu respnsabilitatile incontestabile, are in plus ceva in afara grefierului, avand in vedere ca nu poate sa-si duca activitatea la capat fara profesionalismul grefierului!
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.