Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ploile torenţiale au produs inundaţii în 27 de localităţi din 11 judeţe, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care a adăugat că zona cea mai afectată a fost Bucureşti-Ilfov, unde s-a intervenit în peste 120 de situaţii pentru evacuarea apei.

"Aversele torenţiale au produs inundaţii în 27 de localităţi din 11 judeţe. Din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 53 de case, 186 de curţi, 96 beciuri/subsoluri şi 12 străzi. Cea mai afectată de aversele torenţiale a fost zona Bucureşti-Ilfov, unde colegii noştri au intervenit în peste 120 de situaţii pentru evacuarea apei", a transmis ISU.
Un alt judeţ unde s-a înregistrat un număr mare de intervenţii a fost Alba, unde mai multe echipaje cu motopompe au acţionat în cinci localităţi pentru extragerea apei din gospodării. În municipiul Alba-Iulia, au fost primite cele mai multe solicitări, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 23 de case, 39 de curţi, 23 de beciuri/subsoluri şi de pe trei străzi inundate.
O situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Bihor, în localitatea Cubulcut, unde echipele ISU au acţionat pentru evacuarea unui bărbat rămas izolat cu oile pe o insulă în mijlocul apei, din cauza unei viituri formate pe pârâul din localitate.
Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, traficul rutier a fost temporar blocat pe un drum naţional (DN 67) şi pe un drum judeţean (DJ 672), din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

Citit 535 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2020 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.