Clujul, în finala competiției ”Capitala europeană a inovării”

Clujul, în finala competiției ”Capitala europeană a inovării”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Alături de Milano, Valencia, Viena și alte opt orașe europene, Cluj-Napoca este în finala competiției pentru titlul de "Capitala europeană a inovării 2020" și ar putea câștiga un milion de euro, conform unui comunicat al Comisiei Europene.
Finanțat prin "Orizont 2020", programul pentru cercetare și inovare al UE, premiul recunoaște meritele orașelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice, menite să abordeze provocările din viața publică și să îmbunătățească viața oamenilor.
Finaliștii ediției din acest an sunt (în ordine alfabetică): Cluj-Napoca (România), Espoo (Finlanda), Gent (Belgia), Groningen (Țările de Jos), Helsingborg (Suedia), Leeuwarden (Țările de Jos), Leuven (Belgia), Linz (Austria), Milano (Italia), Reykjavik (Islanda), Valencia (Spania) și Viena(Austria).
Orașul câștigător va primi titlul de "Capitală europeană a inovării 2020", precum și suma de un milion de euro pentru a sprijini activitățile sale de inovare și a-și consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetățeni, sectorul public, mediul academic și întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii comunităților sale. Fiecare dintre cele cinci orașe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro.
Comisia va anunța câștigătorul și ocupanții celorlalte locuri premiate ai concursului în cadrul Zilelor europene ale cercetării și inovării, care se vor desfășura în perioada 22-24 septembrie 2020.

Citit 1602 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2020 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.