Pandemia i-a lăsat pe pacienții români fără tratament
Foto: G4Media.ro

Pandemia i-a lăsat pe pacienții români fără tratament
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

România a marcat un an de la depistarea primului caz de infectare cu noul coronavirus, ceea ce a făcut ca întregul sistem medical din țară să se concentreze pe lupta împotriva COVID-19. În consecință, mulți pacienți cu alte afecțiuni, inclusiv bolnavii de cancer, au rămas fără îngrijire medicală sau au încetat de bunăvoie să mai meargă la controale, de teamă să nu se infecteze, relatează Associated Press (AP), într-un reportaj despre starea pacienților cronici din România. Guvernul recunoaște că există o problemă și a anunțat planuri de reorganizare a spitalelor, astfel încât tot mai mulți pacienți non-Covid să aibă acces la serviciile medicale, notează AP. Ministerul Sănătății spune că reorganizarea va avea ca obiectiv crearea unor zone roșii și verzi în interiorul spitalelor, astfel încât pacienții non-Covid și cei Covid să poată fi tratați separat. Directorul interimar al Spitalului Colentina, Victor Cauni, a spus că, pe termen lung, serviciile medicale trebuie să se adapteze noilor condiții și să nu mai facă discriminare în rândul pacienților. "Ne place sau nu, avem mai mulți pacienți cu alte afecțiuni decât Covid. Trebuie să redeschidem spitalele pentru ei, cel puțin parțial. Discriminăm pacienți cu condiții medicale grave", a spus medicul. AP mai notează că România este țara din UE care alocă cel mai puțin din bugetul de stat pentru sănătate, respectiv 5,2% din PIB, în timp ce media blocului comunitar este de 10%. De altfel, România are cea mai mare rată a mortalității în rândul persoanelor sub 75 de ani, potrivit statisticilor UE, fiind vorba deci despre decese care ar putea fi evitate și care reflectă starea de sănătate precară a populației.

Citit 778 ori Ultima modificare Luni, 01 Martie 2021 01:20

2 comentarii

 • postat de Slava specialistilor si expertilor!!!
  Luni, 01 Martie 2021 18:27
  162.247.74.***
  In desfasurarea razboiului eroilor care se sacrifica in linia intai a luptei cu pandemia ucigasa, in care virusul criminal nevazut a adus specia umana pe cale de disparitie, administratia prezidentiala este fortata sa ia decizia capitala de a ajuta la salvarea din ghearele mortii nemiloase de COVID-19 in primul rand a victimelor atacului SarsCov2 si abia mai apoi a restului de tot felul de bolnavi...
  Multumim conducatorilor pentru intelepciunea de care dau dovada in abordarea cu curaj, din acest unghi, a pornirii atacului impotriva virusului asasin, lasand pe plan secund cazurile mai putin importante de tot felul de boli care nu merita atata atentie din partea expertilor si specialistilor care consiliaza celula de criza condusa magistral de administratia prezitentiala de la Bucuresti.
  1
  11
  Raportează
 • postat de Ocroteste doamne poporul tau.....
  Luni, 01 Martie 2021 10:06
  89.39.81.***
  Pacientii dupa cum era sistemul medical si inainte,Nu mai merg la spital fiindca oricum nu se mai uita nimeni la ei in conditii de pandemie cand toate cele se arunca in c...l covidului .Riscul e de covid,dar mai sunt microbi de care te poti inbolnavi ,de pilda de indiferenta cronica ,mita acuta ,asa ca se prefera cirimitirina ,Clopotina si impachetarea in pamant pentru durerile reumatice si altele de genul.
  4
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.