Norme de aplicare pentru IMM și Agro IMM Invest

Norme de aplicare pentru IMM și Agro IMM Invest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial hotărârea privind normele de aplicare a programului IMM Invest 2021 și a subprogramului Agro IMM Invest, prin care firmele românești vor putea obține credite bancare garantate de stat. Fermierii vor putea primi în plus și o subvenție de 10% din valoarea creditului garantat.

Principalele prevederi ale noilor norme se referă la faptul că din ajutorul de stat se acoperă plata dobânzii datorate de beneficiari pe o perioadă de opt luni de la data acordării creditului, cât și valoarea comisionului de administrare și a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului.

Pentru creditele de investiții/creditele/liniile de credit pentru finanțarea capitalului de lucru destinate beneficiarilor care își desfășoară activitatea în domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar, plata componentei nerambursabile în valoare de maximum 10% din valoarea finanțării garantate se realizează în termen de un an de la data solicitării.

Valoarea maximă a creditelor/liniilor de credit pentru finanțarea capitalului de lucru este de 5.000.000 lei, iar pentru creditele de investiții este de 10.000.000 lei.

Citit 531 ori Ultima modificare Marți, 13 Aprilie 2021 19:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.