Cum scăpăm de pandemie și de starea de alertă

Cum scăpăm de pandemie și de starea de alertă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Calea de ieşire din pandemia de COVID-19 este vaccinarea în masă, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că măsurile de restricţie se vor relaxa gradual, pe măsură ce se reduc infectările, numărul de pacienţi internaţi la ATI şi de decese.
"Fără vaccinare nu putem să ieşim din pandemie, este foarte clar. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmaţii publice precum astăzi: dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Potrivit şefului statului, campania de vaccinare anti-COVID "merge bine", dar relaxarea măsurilor de restricţie nu va avea loc "de azi pe mâine". "Avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese - din păcate, încă prea mulţi mor de această boală - gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus", a explicat preşedintele Iohannis.
Întrebat ce variantă de rezervă există în cazul în care nu se reuşeşte vaccinarea anti-COVID a 60-70% din populaţie până la finalul anului, Klaus Iohannis a evidenţiat: "Dragii mei, nu există variantă de rezervă. Asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia va continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva".
Şeful statului a completat că, pe măsură ce scad infectările cu SARS-CoV-2, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

Citit 585 ori Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.