Modificări privind cumulul pensiei cu salariul

Modificări privind cumulul pensiei cu salariul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Guvernul a aprobat, miercuri, 9 iunie 2021, proiectul de lege ce elimină cumulul pensiei cu salariul la stat şi prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani, a anunţat premierul Florin Cîţu. Acesta a subliniat că avizul Consiliului Legislativ este opţional, legat de opinia formulată potrivit căreia proiectul de lege "restrânge dreptul la pensie şi, de asemenea, afectează mai multe principii din Constituţie". (...) Noi credem că nu este adevărat, vom merge în Parlamentul României, care este forul legislativ în România, şi acolo sunt sigur că proiectul de lege va putea să fie îmbunătăţit, deşi eu cred că această formă este cea corectă pentru România în acest moment".

Totodată, Florin Cîțu a spus că ia în considerare şi crearea unui mecanism de control al situaţiilor în care se va apela la excepţia ce permite cumularea pensiei cu drepturi de autor.

Întrebat despre prevederea ce permite anumitor categorii de bugetari să scape de prevederile legii, cum ar fi cele alese în funcţii de autoritate sau demnitate publică, sau pentru care durata mandatului este prevăzută de Constituţie, respectiv senatori, deputaţi, primari, membrii CCR, ai Curţii de Conturi şi alţii, premierul a spus: "Reforma este... Aţi trecut foarte uşor peste un cuvânt foarte important, durata mandatului definit de Constituţie, deci este despre aceste mandate, doar aceste mandate".

De menționat că, în expunerea de motive la proiectul de lege adoptat de Guvern, sunt și câteva estimări privind numărul de pensionari care au vârsta egală sau mai mare de 70 de ani și care au și contracte de muncă, aproape 27.000 de persoane.

Citit 2147 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iunie 2021 02:10

3 comentarii

 • postat de cetatean plătitor de taxe
  Joi, 10 Iunie 2021 06:43
  62.231.94.***
  Planul meu financiar!!!!! De ce să plătesc contribuția la pensie ? Mai prind 70? Dacă ii pun într-un cont sigur voi fi mai fericită mult mai devreme.
  1
  12
  Raportează
 • postat de Unde esti Vlad Tepes?!
  Joi, 10 Iunie 2021 05:29
  5.13.247.***
  Atat de evidenta, bataia lor de joc...popor minunat...
  0
  10
  Raportează
 • postat de Laur
  Joi, 10 Iunie 2021 00:11
  95.44.240.***
  Cineva care a muncit pe bune,nu i mai arde să mai tragă până la 70 ani. Platit cu un salariu in bătaie de joc,muncit, poate tragi și de o rată la o casa care și aia este pe 35 ani,ai și un copil sau mai multi in care trebuie să investești în educația lor și nu numai, una peste alta i ți mai duci traiul stresat intr un oraș poluat, prăfuit,mănânci mai toate cu chimicale aferente, ei ce să ți mai rămână și ție ca om simplu având parte de toate acestea ,să ai grijă de tine sa pui ceva deoparte pentru a avea grija de sănătatea ta ca să apuci varsta de 70 ani . Darămite sa te mai bucuri de un an doi de pensie,ce mai deja visez... DAR în continuare avem pensionari la 45 ani. In continuare avem categorii favorizate. In continuare avem pensionari speciali. Nu se revine pe principiul contributivității căci cei ce au apucat trag cu colții bine înfipți in aceasta turtă. Aici se vede bătaia de joc. Că unii se pensionează de tineri cu o pensie mai mare ca salariul și alții care ies la pensie de drept nu vor avea banii cu ce să trăiască. Și pentru ei sa făcut legea aceasta. Pentru majoritatea oamenilor simpli de acum. Să muncească să producă taxe până la poarta cimitirului..
  0
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.