Mii de străini au ales România pentru familie sau muncă

Mii de străini au ales România pentru familie sau muncă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Numai în decurs de o săptămână, la nivelul structurilor Inspectoratului General pentru Imigrări au ajuns peste 2.000 de solicitări ale străinilor care au cerut permisiunea de a intra sau a rămâne pe teritoriul României. Circa jumătate dintre cereri s-au referit la obținerea de viză. Peste 1.100 de solicitări au fost recepționate numai la misiunile diplomatice din străinătate, aproape 900 fiind avizate favorabil.

La peste o mie s-a ridicat, în intervalul 25 iunie - 1 iulie, și numărul străinilor aflați pe teritoriul României care au solicitat prelungirea dreptului de ședere, urmârind obținerea de permise de ședere temporară și pe termen lung. Peste 200 de cetățeni ai unor state europene aflați la noi în țară au primit certificate și cărți de înregistrare a rezidenței, documente care le permit să locuiască și să muncească la noi. De altfel, angajarea în muncă și întregirea familiei sunt principalele motive care îi determină pe străini să ceară documente în  vederea șederii legale în România.

La polul opus sunt străinii care, din diverse motive, nu au mai obținut actele care să le confere legalitate. În urma a peste 20 de controale făcute într-o săptămână, polițiștii de la Imigrări au identificat 111 străini care stăteau ilegal în România. 31 au fost îndepărtați sub escortă, pentru 20 au fost emise decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, iar pentru 57 de persoane a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul țării noastre.

Citit 1450 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 02:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.