Prăbușirea cascadei Bigăr a redus numărul turiștilor

Prăbușirea cascadei Bigăr a redus numărul turiștilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prăbuşirea unui perete al Cascadei Bigăr, din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, a avut un impact negativ asupra turismului din zonă, conform oficialilor, numărul vizitatorilor plătitori de bilete scăzând aproape la jumătate, în timp ce comercianţii care au tarabe pe marginea drumului spun că au de cinci ori mai puţini clienţi. Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa au declarat, luni, pentru Agerpres, că numărul vizitatorilor plătitori - adică persoanele care achită cinci lei pentru a intra în locul amenajat din Rezervaţia Bigăr - este la 58 la sută faţă de perioada de dinaintea prăbuşirii peretelui cascadei.

Administraţia Parcului Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa precizează că peretele nu va fi reaşezat, arătând că acesta a căzut în urma unor procese naturale, iar intervenţia omului nu ar fi indicată.

"Am primit unele propuneri de refacere a cascadei, pe care le-am expus în Consiliul Ştiinţific, însă votul în unanimitate a fost în defavoarea oricărei intervenţii. S-a mai decis ca structura desprinsă din cascadă să rămână în albia râului, pentru că a fost vorba de un incident provocat de fenomene naturale, într-o arie protejată", a declarat directorul Vasile Constantin.

Peretele care s-a prăbuşit pe 7 iunie are o înălţime de aproximativ patru metri, iar Regia Naţională a Pădurilor Romsilva preciza, la vremea respectivă, că incidentul a avut loc deoarece cascada, care a atins dimensiuni considerabile ca volum şi greutate, a cedat sub propria greutate.

Citit 473 ori Ultima modificare Luni, 19 Iulie 2021 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.