USR PLUS solicită analizarea îndeplinirii reformelor

USR PLUS solicită analizarea îndeplinirii reformelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comitetul Politic al USR PLUS a adoptat, sâmbătă, o rezoluţie care prevede reanalizarea, după Congresele UDMR, PNL şi USR PLUS, a condiţiilor de funcţionare a coaliţiei de guvernare, continuarea susţinerii acesteia şi a Guvernului, "în măsura implementării reformelor asumate" şi susţinerea "fermă" a reprezentanţilor formaţiunii în Executiv.

În document se menționează că reforme importante asumate în Programul de Guvernare nu au fost încă iniţiate, în ciuda eforturilor USR PLUS. Totodată, se consideră că "activitatea Guvernului şi viteza reformelor trebuie îmbunătăţite pentru a stabiliza premisele pentru ca, în 2024, guvernarea de dreapta reformatoare să continue" şi se constată că "protocolul de coaliţie este slab instituţionalizat în practică şi mecanismele de rezolvare a diferendelor funcţionează dificil sau deloc", se mai precizează în rezoluţie.

Rezoluţia a fost votată în urma prezentării unui raport privind stadiul de îndeplinire a reformelor asumate de USR PLUS în Programul de Guvernare negociat cu partenerii politici. "Câteva dintre angajamentele USR PLUS luate în faţa electoratului şi incluse în Programul de Guvernare sunt blocate: desfiinţarea Secţiei Speciale, activarea comisiei parlamentare pentru codul electoral, depolitizarea serviciilor deconcentrate", arată raportul.

Comitetul Politic al USR PLUS s-a reunit pentru prezentarea candidaturilor la preşedinţia formaţiunii şi pentru componenţa Biroului Naţional. În cursa pentru preşedinţia USR PLUS s-au înscris vicepremierul Dan Barna şi europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinţi ai formaţiunii, dar şi senatorul Irineu Darău.

Citit 627 ori Ultima modificare Duminică, 29 August 2021 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.