Românii au planuri mari de Revelion

Românii au planuri mari de Revelion
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jumătate din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion, arată un studiu realizat de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și citat de Mediafax, iar gradul de ocupare este posibil să urce o dată cu prima săptămână a lunii decembrie.

Pe partea de turism intern, românii optează pentru stațiuni montane, în special Poiana Brașov, urmată de Sinaia, Bușteni și Predeal. Sunt și stațiuni mai mici, cu pârtii de schi, din ce în ce mai solicitate, unde se dezvoltă puternic turismul local, chiar dacă volumele de turiști nu sunt foarte mari, precum cele din județele Harghita sau Maramureș.

Ca stațiuni balneoclimaterice, cele mai solicitate sunt Băile Felix, Băile Herculane și Sovata. De asemenea, agențiile de turism înregistrează vânzări și pentru destinațiile de turism rural și agroturism, preponderent pentru zona Bran - Moeciu – Fundata, dar și pentru Bucovina și Maramureș.

În prezent, hotelierii din România au început să ofere, pentru Revelion și Crăciun, tarife diferite, flexibile, în funcție de pachetul turistic ales, nemaivorbind despre sume fixe. Multe hoteluri promovează pachetele standard, cu cină festivă, dar și pachete la care clientul își adaugă serviciile în funcție de restricțiile în vigoare.

Potrivit ANAT, în această perioadă, cea mai vândută destinație externă este Egiptul. Mulți turiști aleg ca programe opționale croaziere pe Nil. O altă destinație solicitată este Turcia, cu precădere Istanbul (avion și autocar) și Cappadocia. De asemenea, se organizează programe de grup pentru Grecia și Dubai, iar de la 1 decembrie se deschid destinații operate cu curse charter precum Maldive, Republica Dominicană, Republica Capului Verde, Tanzania (Zanzibar), Kenya. Pasionații de sporturi de iarnă aleg pachete de schi în Austria (către care va începe operarea unui lanț de zboruri charter), Bulgaria și Italia.

Citit 584 ori Ultima modificare Vineri, 26 Noiembrie 2021 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.