Prioritățile României, prezentate la Bruxelles

Prioritățile României, prezentate la Bruxelles
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezentat priorităţile Guvernului României pentru perioada imediat următoare, în cadrul întrevederii pe care a avut-o, marţi, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul vizitei efectuate la Bruxelles. Astfel, premierul s-a referit la eforturile de gestionare a pandemiei, atât sub aspect sanitar, cât și din perspectiva implicaţiilor în plan economic şi social şi a mulţumit preşedintelui Comisiei pentru implicarea instituţiei europene în susţinerea acestor eforturi, inclusiv în ceea ce priveşte campania de vaccinare.

De asemenea, Ciucă a prezentat eforturile de relansare economică, pe baza Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi a subliniat preocuparea pentru asigurarea stabilităţii fiscal-bugetare, obiectiv reflectat inclusiv în proiecţia bugetară pentru anul viitor.

Totodată, premierul a reamintit obiectivul României de finalizare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare, subliniind angajamentul guvernului de a promova reformele necesare în acest sens și a făcut referire la obiectivul major al Uniunii vizând dubla tranziţie verde şi digitală, asigurând de susţinerea României pentru avansarea acestuia.

Citit 712 ori Ultima modificare Marți, 21 Decembrie 2021 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.