Distribuirea pensiilor, în perioada 6-17 ianuarie 2022

Distribuirea pensiilor, în perioada 6-17 ianuarie 2022
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania Națională Poșta Română informează că, în luna ianuarie, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, urmând a fi realizată în perioada 6 - 17 ianuarie 2022, transmite Mediafax. Acest lucru se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an.

"Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu un decalaj de câteva zile, ca la orice început de an", precizează un comunicat.

Transformarea acestora în numerar și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile. Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul: la domiciliu, în perioada 6 - 17 ianuarie 2022; la ghișeele subunităților poștale, până în data de 19 ianuarie 2022.

"Salariații Poștei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a face posibilă distribuirea pensiilor într-un timp cât mai scurt, având în vedere situația specială în care ne aflăm în luna ianuarie, ca urmare a închiderii de an din instituțiile statului. Este o situație excepțională și subliniem faptul că Poșta Română își respectă, întotdeauna, angajamentul asumat în conformitate cu convenția încheiată cu Casa Națională de Pensii Publice", a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Citit 1370 ori Ultima modificare Marți, 28 Decembrie 2021 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.