2.805 paturi de ATI, complet funcționale, la nivel național

2.805 paturi de ATI, complet funcționale, la nivel național
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, că cele 25.000 de paturi alocate pacienţilor COVID, în perspectiva valului cinci al pandemiei generat de varianta Omicron, reprezintă 20% din numărul total de paturi din spitale la nivelul întregii ţării, existând posibilitatea de creştere până la 30%.

„Avem un număr de paturi alocate pentru pacienţii COVID de circa 20% din numărul total (25.000 de paturi) cu posibilitate de flexibilizare de creştere a acestui număr până la 30%, în cazul în care capacitatea de tratare a acestor pacienţi este depăşită. Bugetul alocat secţiilor ATI ale spitalelor a crescut cu 65% pentru 2021, pentru asigurarea tuturor resurselor şi echipamentelor necesare. Sunt complet funcţionale la nivel naţional 2.805 paturi de ATI, care au echipamente şi personal”, a afirmat Rafila, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. El a mai adăugat că paturile ATI trebuie să aibă „personal antrenat”.

Ministrul a precizat că, pentru creşterea siguranţei pacientului, managerii de spital sunt obligaţi să dispună verificarea şi remedierea deficienţelor circuitelor electrice şi a instalaţiilor de oxigen, asigurarea capacităţilor de oxigen necesare în perioada de vârf pandemic şi semnalarea către Ministerul Sănătăţii a problemelor majore.

Citit 544 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Decembrie 2021 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.