Depozite forestiere pentru aprovizionarea populației

Depozite forestiere pentru aprovizionarea populației
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va încerca să înfiinţeze depozite forestiere atât temporare, cât şi permanente, în special pentru lemnul de foc necesar aprovizionării populaţiei, astfel încât să realizeze o livrare directă către consumator, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor, George Mierliţă.

"Încercăm să ne adaptăm la economia de piaţă. Voi încerca să păstrez şi să îndeplinesc ţintele de reformă, de management şi cele de guvernanţă din domeniul forestier, în special cele care sunt parte integrantă din PNRR, în care Romsilva va avea un rol activ atât în ceea ce priveşte realizarea suprafeţei de 56.700 hectare, înfiinţarea pepinierelor şi modernizarea celor actuale, cât şi realizarea lucrărilor de corectare a torenţilor din fond forestier", a spus Mierliţă.

Acesta a subliniat că, în acest an, se are în vedere atingerea unei ponderi de 45% de lemn fasonat din totalul masei lemnoase recoltate din fondul forestier naţional.

În viziunea sa, scăderea tăierilor ilegale de pădure din 2021 s-a datorat, în mare parte, şi punerii în funcţiune a Sistemului informatic integrat de urmărire a materialului lemnos (SUMAL), varianta 2.0.

Citit 1012 ori Ultima modificare Vineri, 07 Ianuarie 2022 02:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.