România a primit a doua tranșă a împrumutului din PNRR

România a primit a doua tranșă a împrumutului din PNRR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comisia Europeană a virat, joi, 1,942 miliarde de euro în contul Ministerului Finanţelor deschis la BNR, suma reprezentând prefinanţarea de 13% din împrumutul de aproximativ 14,94 miliarde de euro contractat de România în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Sumele împrumutului vor fi disponibilizate în zece tranşe, în baza îndeplinirii de partea română a jaloanelor şi ţintelor în cadrul reformelor şi investiţiilor asociate împrumutului.

"Împrumuturile vor fi utilizate pentru finanţarea unor proiecte de anvergură pentru România, fie că vorbim de sute de kilometri de autostradă, zeci de mii de locuinţe racordate la reţele de apă şi canal, facilităţi pentru digitalizarea a câtorva mii de IMM-uri sau zeci de mii de hectare de reîmpăduriri. Accesul la fonduri este condiţionat, însă, de îndeplinirea reformelor asumate prin PNRR", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

Suma aferentă implementării PNRR este de 29.181.842.750 de euro, iar România a solicitat sprijin financiar nerambursabil în valoare de 14.239.689.750  de euro şi împrumuturi de 14.942.153.000 de euro.

Citit 182 ori Ultima modificare Joi, 13 Ianuarie 2022 20:10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro