Educație bancară și antreprenorială pentru mediul de afaceri

Educație bancară și antreprenorială pentru mediul de afaceri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la consultările cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor că, la nivelul Guvernului, va fi creată o structură interministerială de dialog cu sistemul bancar, în subordinea prim-ministrului, având printre obiective demararea unui program de educaţie antreprenorială, de business, de lucru cu băncile, prin care oamenii de afaceri români să înţeleagă şi să acceseze oportunităţile de dezvoltare oferite de accesul la capital.

Principalele teme abordate în cadrul întâlnirii au fost operaţionalizarea PNRR, derularea programelor guvernamentale de finanţare pentru susţinerea unor sectoare de activitate şi dezvoltarea proiectelor de debirocratizare şi digitalizare la nivelul administraţiei publice, alături de nevoia de capitalizare a companiilor româneşti. O temă complementară a discuţiei a vizat derularea programelor guvernamentale de finanţare şi a schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii întreprinderilor mici şi mijlocii, industriei agro-alimentare.

Participanţii au evidenţiat nevoia extinderii proiectelor de digitalizare la nivelul administraţiei publice, atât în relaţia statului cu cetăţeanul, cât şi în cea dintre stat şi mediul de afaceri.

Citit 599 ori Ultima modificare Duminică, 16 Ianuarie 2022 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.