Klaus Iohannis: Solidaritatea NATO e foarte puternică

Klaus Iohannis: Solidaritatea NATO e foarte puternică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a salutat anunțul omologului său francez Emmanuel Macron, care a spus că Franța este dispusă să aducă trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO, și cel al președintelui SUA, Joe Biden, de a trimite trupe suplimentare în România, în cazul în care Rusia va ataca Ucraina.

"Salut anunțul explicit al lui Joe Biden privind creșterea prezenței militare a SUA în România, pe flancul estic, dacă situația de securitate se deteriorează și mai mult. Parteneriatul strategic dintre România și SUA și solidaritatea NATO sunt foarte puternice", a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

"Ne vom spori prezența militară în Polonia, România și alte țări, dacă Rusia va decide să invadeze Ucraina. Pentru că avem un angajament sacru de a apăra aceste țări, conform articolului 5. Ele fac parte din NATO", a spus președintele SUA, într-o conferință de presă.

De asemenea, șeful statului român a salutat anunțul lui Emmanuel Macron privind trimiterea de trupe suplimentare în România. "Salut cu căldură anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România. Parteneriatul strategic dintre România și Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre", a scris Klaus Iohannis.

Declarația vine după ce un anunț în acest sens a fost publicat pe Twitter de europarlamentarul francez Natalie Loiseau. "În această seară, Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor", a scris Loiseau, pe Twitter.

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au reacționat și ei cu mesaje similare celui transmis de șeful statului.

Citit 895 ori Ultima modificare Joi, 20 Ianuarie 2022 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.