Ministerul Sănătății a anticipat evoluția pandemiei

Ministerul Sănătății a anticipat evoluția pandemiei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritățile au estimat o astfel de evoluție a pandemiei, generată de tulpina Omicron, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în ziua în care s-a înregistrat recordul de cazuri de COVID în România. "Este un număr preocupant. Este similar cu ceea ce se întâmplă în alte ţări. Am estimat o astfel de evoluţie", spune ministrul Sănătății. El a subliniat însă că "nu există motive de panică", iar școlile rămân deschise.

"Astăzi am avut, într-adevăr, cel mai mare număr de cazuri înregistrate. Ne aşteptam ca astăzi să fie acest număr (...) Astăzi au fost aproape peste 110.000 de teste efectuate. Este un număr de cazuri similar cu ceea ce se întâmplă în multe alte ţări. (...) Noi am estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron, cu transmisibilitate mult mai mare, inclusiv la persoane vaccinate, dar asta nu înseamnă că vaccinarea nu trebuie să meargă înainte", a precizat ministrul Sănătății.

Acesta a mai spus că în acest moment școlile rămân deschise, dar a auzit în presă că unii părinți își trimit copiii cu simptome la școală. Aceștia din urmă trebuie testați și trebuie să rămână la domiciliu, a subliniat Alexandru Rafila.

Citit 1198 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Ianuarie 2022 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.