Piața românească de energie, comparată cu Vestul Sălbatic

Piața românească de energie, comparată cu Vestul Sălbatic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Piaţa de energie din România este ca în Vestul Sălbatic, nu există niciun şerif în oraş, iar principalii câştigători sunt intermediarii care au cumpărat toată energia şi o revând acum consumatorilor la preţuri foarte mari, afirmă Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO, într-un interviu acordat Agerpres.

Producătorul de aluminiu, care este şi cel mai mare consumator de energie din România, a închis trei dintre cele cinci hale de producţie din cauza preţurilor la electricitate şi estimează că în actualul context încă există "toate riscurile pe masă" ca ALRO să se închidă de tot.

Haosul din piaţa de energie a fost cauzat în principal de lipsa unor reguli clare şi de amenzi foarte mici pe care companiile preferă să le plătească, întrucât câştigă mult mai mult continuând comportamentul abuziv faţă de consumatori, consideră reprezentantul ALRO, care a adăugat că "să cumperi ieftin şi să vinzi scump e sensul vieţii. Problema e că să ajungi într-o situaţie în care pui pe butuci toată economia şi pui în pericol populaţia doar făcând această chestie, după părerea mea simplistă, nu e în regulă pentru un stat modern şi nu e în regulă pentru lumea modernă".

Citit 735 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.