Prezență mai consistentă a NATO în România

Prezență mai consistentă a NATO în România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Riscurile la adresa securității României s-au amplificat și "trebuie să fim foarte bine pregătiți pentru a contracara acțiunile agresive", a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis, după ce a vizitat Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, în contextul tensiunilor de la granița cu Ucraina.

Contextul de securitate de pe Flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice confirmă necesitatea unei prezenţe mai consistente a NATO, a Statelor Unite şi a altor aliaţi în regiunea Mării Negre şi "vor urma curând anunţuri concrete în acest sens", a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

"Angajamentul intensificat al Statelor Unite ale Americii în Europa sporeşte consistenţa şi credibilitatea efortului colectiv aliat de descurajare şi apărare în spaţiul euroatlantic, confruntat în prezent cu ameninţări semnificative în partea de est a Europei. Acest context de securitate confirmă necesitatea unei prezenţe mai consistente a NATO, a Statelor Unite şi a altor aliaţi în regiunea Mării Negre", a afirmat şeful statului.

Acesta a reiterat aprecierea deosebită "pentru deciziile anunţate foarte recent ale preşedinţilor Biden şi Macron, privind desfăşurarea de forţe militare în România, contribuţii extrem de relevante la efortul comun de descurajare şi apărare în sudul flancului estic şi în acelaşi timp expresia solidarităţii şi angajamentului acestor parteneri strategici ai României".

Klaus Iohannis a mai spus că ţara noastră a avut un "contact strâns, la nivel diplomatic, operaţional şi tehnic pentru stabilirea detaliilor şi datelor exacte ale desfăşurării unităţilor militare americane şi franceze în România".

Citit 693 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.