Tribunalul București a numit lichidatorul judiciar al City Insurance

Tribunalul București a numit lichidatorul judiciar al City Insurance
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tribunalul București a decis, miercuri, deschiderea procedurii de faliment pentru societatea de asigurări City Insurance, admițând cererea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). City Insurance va fi dizolvată, relatează Mediafax. Decizia de miercuri a magistraților Tribunalului București nu este definitivă, dar este executorie.

Acționarii nu pot vinde acțiunile, potrivit deciziei Tribunalului București, iar băncile la care City Insurance are bani în conturi nu pot dispune de aceste sume fără aprobarea judecătorului sindic, a lichidatorului judiciar sau a ASF.

Mediafax notează că falimentul City Insurance, cel mai mare asigurător de pe piaţa locală, a creat dezechilibre majore. Prețurile poliţelor RCA au crescut deja de două până la de trei ori de la anunţul ASF privind deschiderea procedurii de faliment a City Insurance şi retragerea autorizaţiei de funcţionare din 17 septembrie 2021.

City Insurance avea peste 3,1 milioane de clienţi, din care, până acum, s-au instrumentat peste 191.000 de dosare de daună.

Firma CITR, parte a Impetum Group, a fost numit de către Tribunalul București lichidator judiciar al City Insurance, urmând să fie confirmată la prima adunare generală a creditorilor. Termenele legale stabilite de Tribunalul București sunt următoarele: termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor - 28.03.2022; termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe - 18.04.2022; termenul de definitivare a tabelului creanţelor - 13.05.2022; data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor - 25.04.2022.

Conform legii și deciziei instanței, deținătorii de polițe RCA au de miercuri, de la declararea falimentului, 30 de zile pentru a contracta un alt furnizor de RCA și 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situația în care s-a produs un eveniment acoperit de o poliță de asigurare în vigoare. Sumele vor fi plătite prin Fondul de Garantare a Asiguraților.

Citit 887 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Februarie 2022 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.