Călin Georgescu nu mai poate fi premierul AUR

Călin Georgescu nu mai poate fi premierul AUR
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, susţine că declaraţiile lui Călin Georgescu despre Ion Antonescu şi Corneliu Zelea Codreanu au afectat imaginea partidului, care "era deja încărcat simbolic cu o anumită poziţie" şi s-a delimitat de acestea. "Problema a fost că nu a ştiut să răspundă la o întrebare care viza istoria noastră recentă, o întrebare pe care putea să o respingă, dacă nu era pregătit să răspundă, cea cu privire la mareşalul Ion Antonescu, care este sub incidenţa unei legi penale", a afirmat Claudiu Târziu, care a precizat că, din punctul său de vedere, Călin Georgescu nu mai poate fi premierul AUR.

"Indiferent de ce opinie putem avea noi, în particular, cu privire la mareșalul Antonescu, având în vedere că legea ne oprește să exprimăm orice fel de opinie, alta decât cea pe care o permite legea, nu ai cum să faci altfel. Dânsul nu era în studioul acelei televiziuni pentru a da lămuriri istorice, pentru că nu are o pregătire în acest sens. Era pentru a da lămuriri în calitate de posibil premier al AUR. El de 10-15 ani se pregăteşte să fie premier, tot timpul se autopropune - păi, frate, trebuie să fii pregătit atunci, trebuie să ai răspunsurile, trebuie să vezi care sunt problemele la zi, trebuie să ai soluţiile pentru ele", a adăugat copreşedintele AUR. Claudiu Târziu a vorbit şi despre modul în care Călin Georgescu a fost propus premier din partea AUR.

"Noi l-am propus la Cotroceni, în calitate de premier, dar domnia sa nu a spus niciun cuvânt bun despre AUR, până acum două - trei luni. (...) lipsa de răspunsuri profesionale ne-a convins că ar fi mai bine să retragem această colaborare", a afirmat Târziu.

Citit 1465 ori Ultima modificare Duminică, 13 Februarie 2022 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.