Riscuri majore pentru producătorii agricoli

Riscuri majore pentru producătorii agricoli
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Niculae, a declarat miercuri, după o întrevedere cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu, că fără intervenţia rapidă a Guvernului există riscul închiderii "masive" de afaceri şi activităţi ale micilor producători, un efect atât de mare asupra producătorului agricol şi a industriei alimentare "pe care nu-l va mai putea controla nimeni".

El a adăugat că măsura propusă de Florin Cîţu privind micşorarea CAS cu 5 procente este "foarte bună", pentru că astfel se reduce presiunea pe forţa de muncă, cu impact pozitiv asupra puterii de cumpărare.

"De ani de zile, noi, organizaţiile sindicale, ţipăm şi spunem - reduceţi costurile cu forţa de muncă. Decât să majoraţi salariul, dacă vine cu reducerea presiunii pe forţa de muncă, îi dăm şi capitalului posibilitatea să negocieze, să intervină şi cumva să echilibreze puterea de cumpărare. Din păcate, dezechilibrul acestor majorări nejustificate, al acestei liberalizări a energiei, a combustibilului şi a gazelor efectiv a bulversat toată economia şi încercăm şi noi să găsim soluţii, să aplanăm cumva. Aici nu mai e vorba de preţuri, aici e vorba de a mai fi sau nu în piaţă, mâncăm din afară sau mai avem capacitatea să mai mâncăm de la producătorii noştri", a mai arătat Niculae.

În context, acesta s-a pronunţat pentru capitalizarea producătorului agricol şi susţinerea acestuia. "Vreau capitalizarea producătorului agricol, vreau susţinerea lui prin programe - unele le-a anunţat Ministerul Agriculturii şi sunt foarte bune - prin susţinerea pe termen mediu a micului producător de investiţii regionale, prin controale intense (...)", a punctat Nicolae.

Citit 643 ori Ultima modificare Joi, 17 Februarie 2022 02:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.