Patronatele solicită asigurarea stabilității economice

Patronatele solicită asigurarea stabilității economice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Boardul CNIPMMR și-a afirmat, joi, îngrijorarea cu privire la acțiunile din Ucraina și consecințele economice asupra IMM-urilor românești, solicitând necesitatea unui leadership profesionist, luarea unor decizii ferme pentru asigurarea stabilității economice și asumarea pozițiilor IMM-urilor.

Astfel, în unanimitate, CNIPMMR solicită Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene departajarea solicitanţilor conform celor stabilite împreună cu mediul de afaceri, în cadrul consultărilor de la finele anului trecut, referitoare la ghidul solicitantului aferent măsurii 4.1.1. "Investiții în activități productive", cu privire la ponderea echipamentului tehnologic din valoarea totală a proiectului, numărul locurilor de muncă nou create, precum și data și ora depunerii proiectului.

Totodată, patronatele solicită Ministerului Energiei eliminarea criteriului de utilizare de către beneficiar, pentru consum propriu, a cel puțin 50% din volumul de energie electrică generat în cadrul proiectului de accesare a finanțării din fonduri europene aferente PNRR privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile (eoliană și solară).

Citit 610 ori Ultima modificare Joi, 24 Februarie 2022 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.