Solicitare privind renegocierea procentului pentru pensii din PNRR

Solicitare privind renegocierea procentului pentru pensii din PNRR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Lidera Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), Iratxe Garcia Perez, a declarat luni, la București, că a primit o solicitare privind renegocierea procentului pentru pensii din PNRR pe care o va analiza, pentru a vedea "dacă există posibilitatea de a adapta planul actual".

Întrebată dacă PNRR ar trebui renegociat, optimizat, de către România, în sensul creşterii procentului de 9,4% din PIB în care ar trebui să se încadreze ţara noastră pentru plata pensiilor în următorii ani, eurodeputata a arătat că a primit o astfel de solicitare. "Această solicitare ne-a fost transmisă şi de către miniştri, în întâlnirea pe care am avut-o anterior. Ne-am luat angajamentul să analizăm situaţia şi desigur să o transmitem mai departe la nivelul Comisiei Europene şi la nivelul comisarului pentru economie, domnul Gentiloni, pentru a vedea dacă există posibilitatea de a adapta planul actual şi de a acoperi această nevoie. Noi vă oferim angajamentul de a analiza detaliile acestei solicitări, de a o dezbate şi a lucra alături de Comisia Europeană pentru a identifica posibilităţile existente", a precizat preşedintele Grupului S&D, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

La rândul său, Ciolacu a declarat că Uniunea Europeană trebuie să aibă "un răspuns comun" în ceea ce priveşte criza energetică, abordarea viitoare din domeniul agriculturii şi sprijinirea statelor aflate în frontieră cu Ucraina. "Am reiterat (în discuţiile cu preşedintele Grupului S&D din Parlamentul European - n.r.) ca România să adere cât mai repede la Spaţiul Schengen, pentru a creşte rolul ţării noastre în regiune. Trebuie din partea UE un răspuns comun în ceea ce priveşte criza energetică, abordarea viitoare din domeniul Agriculturii şi pentru sprijinirea statelor aflate în frontieră cu Ucraina. Sunt ferm convins că doamna Perez va transmite foarte clar realitatea actuală din România şi se va implica în continuare pentru susţinerea noastră", a spus Ciolacu, în conferinţa comună cu Iratxe Garcia Perez.

El a adăugat că i-a prezentat oficialului european demersurile făcute de către miniştrii social-democraţi pentru a gestiona situaţia refugiaţilor din Ucraina, dar a vorbit şi despre "ambiţia ţării noastre de a deveni un hub regional strategic pentru reconstrucţia Ucrainei şi dezvoltarea zonei Mării Negre".

Citit 788 ori Ultima modificare Luni, 11 Aprilie 2022 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.