Microgranturi cu fonduri europene, pentru fermieri

Microgranturi cu fonduri europene, pentru fermieri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conform Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, alocarea a 300 milioane de euro pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție este prevăzută în actul normativ privind acordarea de microgranturi și granturi pentru susținerea afacerilor din domeniul agriculturii și industriei alimentare. Acesta se află în dezbatere publică și poate fi consultat accesând linkul https://mfe.gov.ro/oug-dom-agroalimentar/.

Microgranturile vor fi acordate din fonduri externe nerambursabile cu o valoare de 5.000 de euro sau granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, acordate sub formă de sumă forfetară și în procent din cifra de afaceri. Mai exact, pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 mai mare de 13.501 euro, valoarea grantului poate fi de până la 15% din cifra de afaceri și nu poate depăși suma de 120.000 de euro.

Această schemă de ajutor, parte a Programului "Sprijin pentru România", este complementară alocării sumei de 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România și se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, care desfășoară activități economice în sectoarele agricultură, piscicultură și acvacultură și industrie alimentară.

Citit 366 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2022 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.