Posibile scindări în USR

Posibile scindări în USR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai mulți lideri USR PLUS apropiați de Dacian Cioloș și fostul partid PLUS au discutat la finalul săptămânii trecute la Bruxelles despre opțiunile lor politice, au declarat pentru G4Media surse din partid. Printre scenariile discutate s-au numărat plecarea unor parlamentari și europarlamentari și crearea unei noi formațiuni politice.
Un alt scenariu discutat este sprijinirea în alegerile interne a unui candidat din facțiunea ”Curaj”, lansată de Allen Coliban, Cătălin Teniță și alți membri USR PLUS. Facțiunea ”Curaj” a anunțat intenția de a-și stabili candidatul la președinția partidului printr-o campanie internă (primaries), dar unii membri ex-PLUS consideră strategia riscantă, pentru că ar putea provoca noi falii în partid.
O decizie finală nu a fost luată, potrivit surselor G4Media, dar în maximum o săptămână gruparea din jurul lui Dacian Cioloș va anunța în partid ce hotărâre a luat.
Reamintim că Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR pe 7 februarie, iar președinte interimar a devenit Cătălin Drulă. Cioloș a motivat demisia prin imposibilitatea de a colabora cu Biroul Național, unde majoritatea e deținută de echipa din vechiul USR, dar a rămas membru USR.

Citit 521 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2022 17:02

1 comentariu

 • postat de analist politic
  Luni, 16 Mai 2022 02:40
  89.137.231.***
  Nu e de mirare ca mereu va castiga alegerile tot cei care sunt de 30 ani la putere! De fapt miroase a actine securista prin infiltrarea lui Dacian acolo apoi isi da demisia si rupe usr in doua ! In cazul asta sa nu va mire ca o sa luati 10 la suta dar daca romanii vor un partid nou pot vota si 80 la suta.
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.