PSD susține introducerea impozitului progresiv

PSD susține introducerea impozitului progresiv
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat pe anul viitor să poată fi construit în baza acestora, având în vedere că modificarea Codului fiscal trebuie făcută cu şase luni înainte.

"Rămân, în continuare, la părerea că în zona preţurilor la energie, cel puţin, ar fi trebuit venit cu o reglementare şi ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi şi poate nu am fi ajuns la această inflaţie", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat dacă în coaliţia de guvernare se va discuta despre eliminarea TVA diferenţiat la produsele alimentare, aşa cum a propus Consiliul Fiscal.

Liderul PSD a menţionat că sunt discuţii în coaliţie despre toate aceste subiecte. El a precizat că luni dimineaţă a avut o discuţie telefonică prelungită cu premierul Nicolae Ciucă pe aceste teme. Potrivit lui Ciolacu, Guvernul nu va introduce noi taxe şi impozite în următoarea perioadă, dar a adăugat că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv, "cu deductibilităţile necesare".

În ceea ce îl privește, liberalul Florin Cîțu, președintele Senatului, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului fiscal în actuala formă, susţinând că PNL are soluţii de colectare a veniturilor fără creşterea taxelor. Întrebat despre necesitatea modificării Codului fiscal, Cîţu a spus: "Nu trebuie să se întâmple nimic. Predictibilitate înseamnă că trebuie să păstrezi ceea ce ai. În 2019, când a venit PNL la guvernare, a eliminat toate taxele introduse de PSD în perioada 2017-2019. Le-am eliminat pe toate şi am colectat mai bine. Uitaţi-vă în noul program de convergenţă - este un program foarte frumos acolo, care arată că în 2020-2021 am reuşit să colectăm venituri de 32,7% - 32,8% din PIB. PNL are soluţii de colectare a veniturilor fără creşterea taxelor".

Din opoziție, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, l-a criticat pe premierul Nicolae Ciucă, despre care a afirmat că "nu arată că înţelege cum funcţionează economia" şi a solicitat parlamentarilor să voteze proiectul partidului care vizează scăderea TVA la carburanţi de la 19% la 5%, susţinând că această măsură ar produce "rapid" efecte. Moșteanu a precizat că Biroul Naţional al USR, reunit luni dimineaţă, a discutat despre problema "numărul unu" cu care se confruntă populaţia în prezent - inflaţia.

Citit 973 ori Ultima modificare Luni, 16 Mai 2022 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.