Sorin Oprescu rămâne, în arest, în Grecia

Sorin Oprescu rămâne, în arest, în Grecia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

​​Parchetul Curții de Apel din Grecia a decis miercuri ca Sorin Oprescu să rămână în arest, urmând ca instanța elenă să decidă dacă acesta va fi extrădat. Fostul primar al Capitalei, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție și dat în urmărire de către Poliția Română după ce a fugit din România, a fost prins marți la Atena.
Pe numele lui Sorin Oprescu, autoritățile din România au emis un mandat european de arestare, iar miercuri Parchetul Curții de Apel de la Atena a decis ca fostul primar - reținut marți în Grecia - să rămână în arest până la judecarea cererii de extrădare de către instanță, potrivit Antena 3.
Sorin Oprescu era inclus de Poliția Română pe lista persoanelor urmărite, iar pe numele lui era emis mandat european de arestare, după ce nu a fost găsit de polițiști și nici nu s-a predat. Fostul primar al Capitalei a fost condamnat definitiv vineri, fiind acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În prima instanță, primise 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Citit 282 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.