Loredana Toma, cea mai bună halterofilă europeană

Loredana Toma, cea mai bună halterofilă europeană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sportiva română Loredana Toma a fost aleasă cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021, a anunţat, luni, Federaţia Română de Haltere, pe pagina sa oficială de Facebook. Toma a primit cele mai multe aprecieri (1.629 voturi) în cadrul procesului de vot electronic desfăşurat până pe 21 mai şi organizat de Federaţia continentală de profil. Loredana Toma este triplă campioană la Europenele de la Moscova, din 2021, ocazie cu care a doborât şi recordul european la stilul smuls, în limitele categoriei 64 de kilograme.

Contracandidatele sale au fost Emily Jade Campbell (Marea Britanie), Elena Cîlcic (Rep. Moldova), Saziye Edorgan (Turcia), Liana Ghiurjian (Armenia), Solfrid Koanda (Norvegia), Alina Maruşciak (Ucraina), Nina Streckx (Belgia), Patricia Caroline Strenuous (Suedia) şi Dora Meriama Tchakounte (Franţa).

La masculin, titlul de cel mai bun halterofil european din 2021 i-a revenit georgianului Laşa Talahadze, campion european, mondial şi olimpic în 2021, deţinătorul recordurilor la smuls, aruncat şi total la categoria +109 kilograme, cu 4.750 de voturi.

Cei doi îşi vor primi trofeele în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 100-a ediţie a Campionatelor Europene de haltere pentru seniori, care va avea loc pe 27 mai, la Tirana (Albania).

Citit 548 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2022 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.