Reducerea cheltuielilor bugetare și evaluarea miniștrilor

Reducerea cheltuielilor bugetare și evaluarea miniștrilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu 10%, conform deciziei luate în coaliţia de guvernare, subliniind că demersul este unul de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare și calificat drept "ambițios" de fostul premier, Florin Cîțu.
"Aşa cum ne-am asumat luni în cadrul coaliţiei, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activităţii Guvernului, cât, mai ales, în ceea ce priveşte continuarea programului <Sprijin pentru România>. Măsurile respective vin, practic, şi impactează pe ceea înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care la nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare şi vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaţi măsurile necesare, astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent", a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.
Cu aceeași ocazie, premierul a precizat că evaluarea miniştrilor va avea loc la sfârşitul lunii iunie şi că va ţine cont de modul în care vor fi finalizate cele 58 de apeluri din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
"Este un prilej să putem să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanţ astăzi, pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârşitul lunii iunie, din motive şi argumente cât se poate de obiective. Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor şi ţintelor asumate pentru trimestrul al doilea şi, practic, primul semestru al acestui an şi am convenit la nivelul coaliţiei ca procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele şase luni de guvernare să fie prelungit până la sfârşitul lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme va trebui să îşi îndeplinească obiectivele asumate, exact aşa cum sunt ele prevăzute în documentele formale", a spus Nicolae Ciucă.
Şeful Executivului a menţionat că sunt în derulare demersurile necesare, astfel încât până la sfârşitul acestei luni să poată fi înaintată prima cerere de finanţare. "Până la sfârşitul lunii iunie avem obligaţia să finalizăm cele 58 de apeluri din 69, ca atare, este foarte important - şi de aceea am amânat această evaluare pentru finele lunii iunie - pentru că evaluarea va depinde de îndeplinirea acestui obiectiv, de finalizarea celor 58 de apeluri", a mai spus premierul.

Citit 317 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2022 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.