Elena Udrea a fost adusă în România

Elena Udrea a fost adusă în România
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE, 16 iunie 2022. Elena Udrea a fost predată de autoritățile bulgare în vama Giurgiu-Ruse. De aici, aceasta va fi transferată la penitenciarul Târgșor, unde are de ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. 

Fostul ministrul Elena Udrea va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșorul Nou de lângă Ploiești, fiind o închisoare dedicată femeilor. Timp de 21 de zile ea va rămâne în carantină, iar apoi o să fie închisă alături de celelalte deținute.

În 10 iunie, Curtea de Apel de la Sofia a decis că Elena Udrea poate fi extrădată în România. Mai multe detalii


Elena Udrea nu poate fi adusă în România * Magistrații bulgari au amânat pronunțarea unei decizii privind extrădarea pentru 8 iunie, iar Elena Udrea rămâne în arest în țara vecină. Decizia de amânare a fost luată în cursul ședinței de miercuri, deoarece mai multe documente legate de acest caz au fost trimise de România la instanța bulgară cu mai puțin de 24 de ore înainte de ședință și a fost necesar să fie traduse, conform G4Media.

La rândul său, Elena Udrea a declarat că "justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate" și a susținut că acesta este motivul pentru care "în toate țările din Europa" solicitările românești sunt respinse.

(1 iunie 2022)

Citit 2258 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.