PSD dorește „reducerea inechităților sociale”

PSD dorește „reducerea inechităților sociale”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

PSD a propus în cadrul coaliției de guvernare o serie de măsuri fiscale, printre care o nouă taxă pentru companiile mari, supraimpozitarea bugetarilor cu salariu mai mare decât al președintelui și supraimpozitarea pensiilor speciale care depășesc "consistent" pensia medie, potrivit unui comunicat al partidului, citat de G4Media. În plus, PSD a propus diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici, potrivit comunicatului citat. În ceea ce privește taxa suplimentară pentru companiile mari, aceasta poartă numele de "Contribuție pentru Sănătate și Educație" și ar urma să fie percepută pentru o durată limitată, potrivit PSD. Partidul nu menționează care este cuantumul propus pentru taxă și nici durata, dar arată că pragurile și cotele de impozit urmează să fie discutate cu partenerii de guvernare.

Pensia medie lunară în primul trimestru a fost de 1.846 de lei, potrivit Institutului Național de Statistică, iar salariul brut (indemnizația) președintelui României este de 24.960 de lei, potrivit Administrației Prezidențiale.

"PSD consideră că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechitățile sociale și de a asigura solidaritatea socială între contribuabili. În viziunea PSD, povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societății. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiții: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici", arată PSD în comunicat.

Reamintim că liderii PNL și președintele Klaus Iohannis au anunțat că se opun schimbării regimului fiscal, precum și impunerii unei taxe noi pentru marile companii.

Citit 810 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2022 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.