"Taxa Netflix" a ajuns și în România

"Taxa Netflix" a ajuns și în România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere, precum Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video sau Voyo, sunt obligaţi, începând cu această lună, să plătească o taxă pentru veniturile obţinute de la utilizatorii români pentru vizionarea de filme online, cunoscută drept "taxa Netflix", informează firma de consultanţă Deloitte.

Legea care instituie această obligaţie a fost adoptată recent de Parlamentul României şi a intrat în vigoare în data de 3 iulie. Taxa a fost menţinută la nivelul iniţial, respectiv, 4% din veniturile menţionate, deşi, în urma dezbaterilor din Senat, prima cameră sesizată, fusese redusă la 2%.

"Deşi primul termen de declarare şi plată ar trebui să fie 25 august 2022, mai sunt anumite aspecte tehnice încă neclare pentru contribuabilii vizaţi", a precizat Ana Petrescu-Mujdei, manager senior Deloitte România, într-un material remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, baza de calcul a taxei de 4% este formată din veniturile obţinute de operatorii vizaţi de la utilizatorii români, din tranzacţii unice sau sub formă de abonament. Aceasta se va aplica şi entităţilor nerezidente, care nu au filiale înregistrate în România, însă doar pe veniturile obţinute din ţara noastră.

Citit 856 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.