ANIF Dolj nu mai poate iriga cu apă din Dunăre

ANIF Dolj nu mai poate iriga cu apă din Dunăre
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În judeţul Dolj au fost sistate irigaţiile, din cauza nivelului scăzut al fluviului Dunărea, al cărui debit, la intrarea în ţară, era luni dimineaţă de 1.950 metri cubi pe secundă, cu mult sub media multianuală normală din această perioadă, de 2.500 metri cubi pe secundă.

Directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) - Filiala Dolj, Veta Păsculescu, a declarat că staţiile plutitoare care trag apa de irigaţii din Dunăre nu mai pot funcţiona din cauza nivelului mic al fluviului, care se află la un minus de 101 centimetri, situaţie fără precedent în ultimii 70 de ani.

"Debitul Dunării a scăzut la 1.950 metri cubi pe secundă, începând de azi-dimineaţă. Normal, în această perioadă, la intrarea în ţară, debitul Dunării era de circa 2.500 metri cubi pe secundă. În zona Nedeia-Măceşu, unde avem staţiile plutitoare care iau apa din Dunăre pentru a o putea transmite pe canale către fermieri, Dunărea a scăzut cu 7 centimetri, în ultimele 24 de ore. De 70 de ani nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Mai este apă pe canale, măcar pentru animale şi ce se mai poate iriga zilele acestea, dar apă din Dunăre nu se mai poate trage", a declarat directorul ANIF Dolj.

Citit 356 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2022 05:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.