Americanii vor investi în noile reactoare de la Cernavodă

Americanii vor investi în noile reactoare de la Cernavodă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

”Preşedintele US Exim Bank, Reta Jo Lewis, a reiterat dorinţa de a sprijini investiţiile strategice în dezvoltarea programului nuclear civil în România şi de a asigura finanţarea şi sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an”, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Am continuat discuţiile despre construcţia noilor reactoare de la Cernavodă cu Reta Jo Lewis - preşedintele US Exim Bank. În cadrul întâlnirii am discutat despre sprijinul pe care România îl va primi pentru reactoarele 3 şi 4. Totodată, preşedintele Exim Bank a reiterat dorinţa de a sprijini investiţiile strategice în dezvoltarea programului nuclear civil în România şi de a asigura finanţarea. Relaţia de cooperare România - SUA are o dinamică foarte bună şi este în permanentă dezvoltare. Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an, cu sprijinul US Exim Bank", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

În noiembrie anul trecut, Nuclearelectrica a anunţat avansarea Proiectului Unităţilor CANDU 3 şi 4 de la Cernavodă, iar în cadrul etapei pregătitoare, EnergoNuclear SA, compania de proiect, a semnat primul contract cu Candu Energy.

Potrivit companiei, finalizarea noilor capacităţi nucleare Candu va aduce multiple beneficii. Astfel, vor fi generate indirect până la 19.000 de locuri de muncă. De asemenea, 20 de milioane de tone de CO2 vor fi evitate anual cu patru unităţi în operare, iar contribuţia energiei nucleare în producţia totală de energie, la nivel naţional, va creşte la 36%.

Citit 724 ori Ultima modificare Marți, 26 Iulie 2022 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.