Probleme în coaliție, după neînțelegerile de la Satu Mare

Probleme în coaliție, după neînțelegerile de la Satu Mare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Relația cu UDMR produce tensiuni în interiorul PNL. Marți, după ce președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma (foto), a anunțat că renunță la alianța din județ cu UDMR și iese de la guvernarea locală, purtătorul de cuvânt al partidului a susținut că decizia ar fi fost luată fără consultarea vreunei structuri centrale de conducere.

În motivarea deciziei de a rupe alianța locală cu UDMR, deținătoare a primăriei și a președinției Consiliului Județean, Adrian Cozma a spus că UDMR are dublă comandă, făcând parte din guvernul de la Budapesta și lucrează împotriva intereselor județului și municipiului Satu Mare. Liderul PNL Satu Mare a mai spus că, având în vedere prezența șefilor UDMR la Tușnad la discursul rasist al premierului Viktor Orban, s-ar impune ieșirea Uniunii de la guvernare. El a spus că a informat conducerea centrală a PNL cu privire la situația din Satu Mare, iar indicațiile au fost ca organizația să facă ceea ce este bine pentru sătmăreni.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi pentru news.ro că această decizie nu a fost luată cu consultarea vreunei structuri centrale de conducere a partidului şi în general conducerea partidului nu se implică în politica de alianţe la nivel local. Stroe a mai anunţat că liderul PNL Satu Mare, Adrian Cozma va fi solicitat de către conducerea centrală a PNL să lămurească această situaţie.

UDMR s-a mișcat extrem de repede după ce PNL Satu Mare a anunțat ruperea alianței. Președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat marți că cele două funcții vacantate de liberali ar urma să fie atribuite PSD, partidul urmând să aibă astăzi o ședință pentru nominalizarea vicepreședinților.

Citit 457 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2022 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.