Nu există probe privind existența ”teroriștilor”

Nu există probe privind existența ”teroriștilor”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Procurorii Parchetului General, după ce au analizat probele din dosarul "Revoluţiei", au concluzionat că "nu există probe relevante ale existenţei teroriştilor în decembrie 1989", adăugând că prezenţa acestora nu a fost probată în niciunul dintre "miile de dosare" instrumentate în timp.

"După 22 decembrie 1989, orele 16,00, focul fratricid a cauzat survenirea de decese şi răniri. (...) Analiza tuturor declaraţiilor martorilor şi persoanelor vătămate (mii de declaraţii) referitoare la intervalul 22-30 decembrie 1989 relevă că mulţi dintre cei audiaţi (militari şi civili) au relatat că în acest interval de timp au luptat, sub o formă sau alta, cu «teroriştii». Cu toate acestea, analiza în mod logic şi loial a întregului probator al dosarului relevă că, sub imperiul psihozei securist-teroriste, aceste persoane au apreciat în mod viciat situaţiile concrete în care s-au aflat. Realitatea este că nu există probe relevante ale existenţei teroriştilor în decembrie 1989", se precizează în rechizitoriul trimis instanţei.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat, marţi, pe pagina de internet a instituţiei, rechizitoriul din dosarul "Revoluţiei".

Citit 607 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2022 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.