Zeci de mii de kilograme de deşeuri, arse ilegal

Zeci de mii de kilograme de deşeuri, arse ilegal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, joi, după controlul pe care l-a făcut, împreună cu Garda de Mediu, la Bolintin Vale, că zeci de mii de kilograme de deşeuri au fost arse ilegal aici, iar pentru arderea deşeurilor se va deschide dosar penal, pedeapsa fiind între trei şi cinci ani. Ministrul şi-a exprimat speranţa ca cei care s-au specializat în aceste activităţi să intre pe calea legalităţii şi să-şi autorizeze activitatea.

”În momentul de faţă, în această locaţie, toată activitatea economică din zonă se desfăşoară fără autorizaţie, este ilegală, toate deşeurile vor fi confiscate”, a spus ministrul Mediului.

El a arătat că această acţiune face parte dintr-o serie mai largă de astfel de controale şi a amintit faptul că, săptămâna trecută, a avut loc o acţiune de control în Sinteşti. ”Vom continua şi în celelalte judeţe din ţară, este nevoie de astfel de activităţi de forţă, pentru a opri arderea ilegală a deşeurilor, colectarea ilegală, valorificarea ilegală. Am modificat, la începutul lunii aprilie, legislaţia, am criminalizat, am transformat în infracţiune arderea deşeurilor şi îngroparea acestora. Au fost deschise peste 50 de dosare penale în baza acestei legislaţii, s-au aplicat amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei, la unităţile administrativ-teritoriale, la primării, la persoane fizice şi juridice”, a mai declarat Tanczos Barna, citat de news.ro. 

Ministrul Mediului a ţinut să precizeze că Ministerul de Interne le-a oferit sprijinul instituţional pentru a interveni, iar activitatea Gărzii de Mediu trebuie să fie susţinută de Poliţia Economică, de Procuratură şi de instanţele de judecată.

Citit 576 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2022 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.