Două accidente de avion în România, în două zile

Două accidente de avion în România, în două zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un avion uşor a căzut, duminică dimineaţă, în lacul Colibiţa din Bistrița-Năsăud, accident soldat cu decesul pilotului și rănirea ușoară a unui pasager. Cu doar o zi înainte, sâmbătă, a altă aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate.

Pilotul avionului uşor care s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în lacul de acumulare Colibiţa, un bărbat de 65 de ani, a murit în urma rănilor suferite, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud. Pasagerul, un cetăţean german de 45 de ani, s-a ales doar cu răni uşoare şi a refuzat transportul la spital.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului, inconştient, în stop cardio-respirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardio-respirator în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării", a transmis ISU.

Cetăţeanul german a ieşit singur din aeronavă, conştient şi stabil, prezentând leziuni uşoare. Totodată, acesta prezenta un uşor atac de panică și a fost evacuat la UPU SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale. Era stabil hemodinamic şi respirator, având uşoare excoriaţii.

Din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud, la locul prăbuşirii avionului, au fost alocate o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj de pompieri cu barcă şi Terapia Intensivă mobilă SMURD. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat şi un elicopter SMURD.

Cu doar o zi înainte, o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă din judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind găsite două persoane decedate. Duminică, 28 august, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că efectuează o anchetă în dosarul penal cu privire la exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede certificatul de înmatriculare sau la efectuarea serviciului de către personalul aeronautic aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citit 771 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2022 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.