ANPC verifică rechizitele și uniformele școlare

ANPC verifică rechizitele și uniformele școlare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat acţiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor şi ghiozdanelor şcolare, odată cu începerea noului an şcolar, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

ANPC recomandă achiziţionarea produselor textile, dar şi a rechizitelor numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care va fi nevoie în cazul depunerii unei reclamaţii. Totodată, înainte de a lua decizia de cumpărare, produsele textile trebuie examinate cu atenţie. Astfel, trebuie să se acorde o atenţie deosebită la achiziţionarea articolelor de îmbrăcăminte care poartă numele unor mărci celebre, dar al căror preţ este exagerat de mic în raport cu preţul real al unor astfel de produse, existând riscul ca acestea să fie contrafăcute.

De asemenea, ANPC recomandă cumpărătorilor să verifice dacă eticheta menţionează compoziţia fibroasă a produselor, respectiv denumirile fibrelor componente, urmate de procentul în greutate al fiecărei fibre. În cazul în care produsul are şi căptuşeală, compoziţia acesteia trebuie precizată în mod expres.

Totodată, rechizitele şcolare (caiete de diferite tipuri, penare, carioci, pixuri, radiere, seturi de markere colorate, acuarele, blocuri de desen, truse geometrice, învelitori caiete şi cărţi) şi ghiozdanele sau rucsacurile trebuie să fie însoţite de elemente de identificare şi caracterizare traduse în limba română, respectiv, denumire producător/ importator sau distribuitor şi adresa acestuia, denumire produs, dimensiuni, compoziţie sau instrucţiuni de întreţinere, după caz.

Citit 448 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2022 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.