După o moțiune "ghiveci", Virgil Popescu rămâne la Energie

După o moțiune "ghiveci", Virgil Popescu rămâne la Energie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, prin vot, moțiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

S-au înregistrat 85 voturi „pentru”, 191 „contra” şi o abţinere, a președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Rezultatul votului la moțiunea simplă împotriva ministrului arată că acesta a fost apărat de PSD, în timp ce "PNL este o anexă din fundul curţii PSD", a afirmat liderul USR, deputatul Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, "românii rămân cu facturile mari, românii rămân cu teama că vor îngheţa la iarnă, iar acest guvern PSD-PNL, care este rău pentru ţară, care ne face să trăim mai rău decât trăiam acum 12 luni şi să ne fie frică pentru ce urmează, se gândeşte numai la interesele proprii".

În ceea ce îl privește, ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, la dezbaterile de marţi, că moţiunea simplă a USR este pregătită ca „un ghiveci românesc cu legume”, condimentat cu „minciuni”, „exagerări” şi o „aromă inconfundabilă de panică”. În plus, Virgil Popescu i-a acuzat pe aleşii USR că „sabotează pe faţă România” la Bruxelles, adăugând că solicită măsuri împotriva europarlamentarilor USR care se opun energiei hidro în România şi Europa.

El a mai spus că Guvernul PSD - PNL a descurajat specula prin adoptarea ordonanţei de urgenţă de săptămâna trecută, susţinând că moţiunea conţine minciuni. Totodată, Popescu le-a cerut semnatarilor moţiunii să arate cât plătesc la factura de energie, menţionând că el plăteşte la locuinţa din Bucureşti o factură de 120 de lei, având un consum de 140 de kwh.

Citit 396 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2022 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.