Președintele Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU

Președintele Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Președintele Klaus Iohannis va merge săptămâna viitoare la Adunarea Generală a ONU de la New York, după care va face o vizită oficială la San Francisco, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

În perioada 20-21 septembrie 2022, Klaus Iohannis va conduce delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Tema acestei sesiuni a Adunării Generale a ONU o constituie „Soluțiile prin solidaritate, sustenabilitate și știință”. Președintele va susține marți, 20 septembrie, intervenția națională în plenul Adunării Generale a ONU.

Totodată, Iohannis va participa la Summitul global dedicat securității alimentare (Global Food Security Summit). Cu acest prilej, el va transmite un mesaj privind eforturile României de a sprijini tranzitul cerealelor din Ucraina și de a răspunde preocupărilor la nivel global privind evitarea unei crize alimentare.

În marja Adunării Generale a ONU va avea loc Summitul Transformării Educației (Transforming Education Summit - TES), în cadrul căruia președintele Iohannis va transmite un mesaj video în care va face referire la o serie de angajamente ale României în domeniul educației. Tot în marja participării la Adunarea Generală a ONU, Klaus Iohannis va avea o întrevedere bilaterală cu președintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass.

Vizita în SUA va include și o deplasare la San Francisco, în perioada 22-23 septembrie, unde șeful statului se va întâlni cu membrii comunității românești și cu reprezentanți ai unor companii IT.

Citit 442 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2022 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.