Adrian Năstase a pierdut la CEDO

Adrian Năstase a pierdut la CEDO
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat joi inadmisibile cererile formulate de Adrian Năstase și soția sa, Dana Năstase, legate de dosarul Zambaccian, în care fostul premier a primit în ianuarie 2014 o condamnare la patru ani de închisoare, potrivit comunicatului instituției. În decizia sa în cauza "Năstase împotriva României", CEDO a declarat în unanimitate că aceste cereri sunt inadmisibile. Decizia este definitivă.

CEDO a constatat legalitatea compunerii completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a pronunțat sentința definitivă, respingând "îndoielile reclamanților cu privire la imparțialitatea completului de judecată". De asemenea, CEDO a mai decis că nu a existat nicio aparență de încălcare a articolului 6 (dreptul la un proces echitabil) din Convenția pentru Drepturile Omului și a ajuns la concluzia că plângerile reclamanților sunt "în mod evident nefondate".

Reamintim că Adrian Năstase a fost găsit vinovat pentru că a primit mită de la Irina Jianu, fost șef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, mai multe bunuri aduse din China.

Citit 877 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.