Încă o bancă de stat, în România

Încă o bancă de stat, în România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, a anunţat premierul Nicolae Ciucă. Acesta şi-a exprimat convingerea că pe agenda de priorităţi a noii bănci vor figura "proiectele mari de infrastructură, proiectele strategice de care economia are mare nevoie".
"Astăzi (miercuri - n.r.), prin hotărâre de guvern, vom aproba înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare. Este o bancă cu capital de stat, destinată sprijinirii mediului de afaceri. Este o bancă ce va deveni partener al tuturor firmelor româneşti şi instituţiilor publice şi private. Este, de asemenea, un obiectiv pe care l-am asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi programul de guvernare 2021-2024", a spus Ciucă.
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (foto dreapta), a menţionat că banca va viza proiectele mari şi pe cele care au ca destinaţie economia de producţie. Banca trebuia să fie una "de dezvoltare, în adevăratul sens al cuvântului", a subliniat ministrul. Câciu a menţionat că banca va fi condusă de un consiliu de supraveghere format din şapte persoane şi un consiliu director alcătuit din trei persoane. Ministrul a subliniat că banca va fi înfiinţată "pe criterii de performanţă".
Adrian Câciu a afirmat că apariţia unui nou actor în sistemul financiar este "foarte importantă", deoarece necesarul de finanţare la nivel economic este din ce în ce mai mare.

Citit 442 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2022 17:20

1 comentariu

 • postat de marr
  Miercuri, 05 Octombrie 2022 18:58
  86.124.201.***
  7 si cu 3 ... din prima zece posturi grase cu salarii ultra-ultra bine platite .
  De-ar fi ...investitii , economia de productie "pe criterii de performanţă".
  Insa cu ce bani toate zisele alea ...ca banii de la europa erau si pana acum si nu-i vedeau , nu-i auzeau .
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.