Bătaie la ședința Consiliului Local Făgăraș. Patru consilieri locali au ajuns la spital, agresaţi de locuitori

Bătaie la ședința Consiliului Local Făgăraș. Patru consilieri locali au ajuns la spital, agresaţi de locuitori
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Nesimțiți ordinari!“, "Rușine să vă fie!“ - în această atmosferă a avut loc ultima ședință a Consiliului Local Făgăraș, scandalul izbucnind după ce primarul ar fi afișat pe stradă panouri cu numele și fotografiile consilierilor locali din opoziție care nu i-au votat două proiecte. Potrivit PNL Făgăraş, patru consilieri ar fi fost bruscaţi de "susţinători" ai edilului și au ajuns la spital.

Ședința convocată de primarul Gheorghe Sucaciu a avut loc marți seară, la Casa de Cultură, unde edilul i-a chemat și pe cetățeni, spunând că "proiectele care prevăd dezvoltarea orașului" ar fi împiedicate de "majoritatea nou creată în jurul grupului de consilieri locali PNL-USR".

Monitorul de Făgăraș scrie că mai mulți consilieri din opoziție ar fi fost agresați, fiind nevoie de intervenția polițiștilor și a jandarmilor şi că scandalul de la ședința Consiliului Local ar fi izbucnit de la două proiecte de hotărâre finanţate prin programul "Bugetare participativă" şi de la faptul că primarul ar fi amplasat la fosta terasă Litoral de lângă Cetate panouri cu fotografiile şi numele consilierilor locali care n-au votat proiectele respective în şedinţele anterioare.

PNL Făgăraș susține, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că patru consilieri au ajuns la spital după ședința Consiliului Local Făgăraș. "Cei patru oameni au fost bruscați de susținători ai primarului Sucaciu. Acesta îndemna încă de dimineață făgărășenii să vină la Casa de Cultură în număr mare, în locul în care convocase consilierii în ședință. Probabil din dorința de a-i forța pe consilieri să voteze după cum vrea el. Niciodată, în ultimii 30 de ani, nu s-a întâmplat să intervină Poliția în ședința Consiliului Local Făgăraș. Niciodată un primar nu și-a chemat susținătorii ca într-o galerie de fotbal pentru a urla, pentru a face presiuni și pentru a intimida consilierii. Niciodată, nimeni nu a folosit violența fizică sau verbală pentru a determina consilierii să voteze cum dorește primarul sau oricine altcineva. Niciodată nu a fost bruscată o femeie care deține un mandat de reprezentare în Legislativul orașului", afirmă reprezentanții PNL Făgăraș, care precizează că cei patru consilieri locali ajunși la spital fac parte din trei partide diferite.

 

Citit 580 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.