Proiect de strategie națională pentru sport, prezentat la Galați

Proiect de strategie națională pentru sport, prezentat la Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Eduard Novak, ministrul Sportului, a susținut o conferință la sediul Prefecturii din Galați, în care a prezentat un program intitulat "Strategie Națională pentru Sport", care cuprinde mai multe puncte.

"Am considerat că este imperios ca sportul românesc să aibă o strategie, să putem oferi o siguranță mai mare decât ce am avut până acum. În ultimii 30 de ani, sportul românesc a înregistrat un regres", și-a început prezentarea ministrul. "Primul obiectiv a fost să facem o strategie prin care să eliminăm instabilitatea, iar sportul să nu mai fie influențat de eventualele instabilități de la nivel de guvern. În momentul de față, cinci ministere finanțează sportul. În loc să avem un sistem piramidal și să fie un singur minister, avem cinci care sunt în competiție unul cu celălalt. Investim cei mai mulți bani de la bugetul de stat pe cap de locuitor din Europa, iar acest lucru nu se vede și în rezultate", a continuat Novak.

Scopul proiectului prezentat de ministrul Eduard Novak este cel de a crește numărul de practicanți de sport și, totodată, de a fi obținute rezultate mai bune la Jocurile Olimpice din 2032. "Ne propunem să creștem procentajul de 5% până la 30% de practicanți de sport de masă, în următorii 10-15 ani. Trebuie descentralizate cluburile, iar federațiile să beneficieze de buget nu pe un an, ci pe un ciclu mai mare, în care să poată fi urmărite rezultatele", a mai punctat Novak.

Printre măsurile pe care ministrul dorește să le implementeze și să le promoveze ar mai fi creșterea numărului de ore de educație fizică în școli cu câte o oră în fiecare zi a săptămânii, plus două activități sportive extrașcolare pe săptămână. De asemenea, se mai dorește o listă de prioritizare a sporturilor, după cum a precizat ministrul.

Citit 561 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2022 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.