USR cere eliminarea pensiilor securiștilor

USR cere eliminarea pensiilor securiștilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cătălin Drulă a anunţat că USR va depune un proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale lucrătorilor fostei Securităţi. "E vorba de 1.300 de foşti ofiţeri de Securitate şi de Miliţie, mulţi dintre ei încă în viaţă, care au primit din partea instanţelor hotărâre judecătorească definitivă că au fost lucrători ai Securităţii şi au desfăşurat activităţi prin care au suprimat sau au îngrădit drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, în scopul susţinerii puterii comuniste", a explicat liderul USR, citat de news.ro.

"Este absolut revoltător ca securiştii care au exercitat teroare în numele unui regim totalitar să primească astăzi pensii speciale din partea statului român. Sunt oameni care au adus teroarea, frica, au frânt destine şi care astăzi primesc în mod sfidător pensii speciale din partea statului român democratic. Ei continuă să fie şi după 1989 specialii acestui stat”, a declarat Cătălin Drulă, marţi, într-o conferinţă de presă în care a anunţat lansarea campaniei „Stop pensii speciale”.

Preşedintele USR a mai spus că în PNRR sunt prevăzute încă 25 de zile pentru desfiinţarea pensiilor speciale care reprezintă 1% din PIB. El a adăugat că acel procent reprezintă o sumă mai mare decât bugetul dedicat cercetării şi anume 0,16% din PIB. De asemenea, pensia specială este în medie de opt ori mai mare decât pensia contributivă, a mai precizat Drulă și a readus în discuție abrogarea pensiilor speciale ale aleşilor locali, cu un impact de un miliard de lei asupra bugetului din 2023, dacă nu vor fi eliminate sau amânate.

Citit 410 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2022 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.