Încă două zile libere pentru bugetari. Propunerea a fost adoptată de Senat

Încă două zile libere pentru bugetari. Propunerea a fost adoptată de Senat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Românii vor avea încă două zile nelucrătoare, 6 şi 7 ianuarie, când se sărbătoresc Boboteaza şi Sf. Prooroc Ioan Botezătorul, scrie HotNews.ro. O propunere legislativă în acest sens a fost adoptată miercuri de Senat, urmând să intre în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Acum, în România există 15 zile libere legale, conform Codului Muncii.

Propunerea legislativă care completează un articol din Codul Muncii a fost adoptată tacit de Senat și prevede ca Boboteaza şi Sf. Prooroc Ioan Botezătorul, sărbătorite anual pe 6 şi 7 ianuarie, să fie declarate zile nelucrătoare.

"În mai multe state europene, ortodoxe sau catolice, precum Austria, Cipru, Croaţia, Finlanda, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania ori Suedia, ziua de 6 ianuarie a fost inclusă ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, tocmai pentru importanţa ei religioasă. Strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este cinstirea celui care a săvârşit Botezului Domnului, Sfântul Proroc loan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, în fiecare an. Pentru creştinii ortodocşi care utilizează calendarul neîndreptat (zis de stil vechi), ziua de 7 ianuarie este importantă pentru că, la această dată, este prăznuită Naşterea Domnului", arată iniţiatorii, în expunerea de motive.

Ţările din Europa în care 7 ianuarie este sărbătoare legală sunt Belarus, Grecia, Georgia, Moldova, Rusia, Ucraina, Cipru.

Citit 1827 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2022 14:16

2 comentarii

 • postat de ICTosca
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 15:56
  5.13.199.***
  ...Bugetarii.."Motorul economiei romanesti". ( Un motor de motoreta mobra, din anii '70 pus pe o caruta cu roti de lemn, ticsita cu grasani euforici, pusi pe chefuiala ) Un pic mai este si epuizam toata liota de sfinti si sfintisori din calendarele comasate ale crestinismului. Nu-i bai... Trecem Mediterana si incepem sa sarbatorim si zeii africani ca mai avem destul pana ce acoperim toate cele 365 de zile ale anului...
  1
  6
  Raportează
 • Miercuri, 07 Decembrie 2022 14:42
  5.13.128.***
  Formatori de opinie ... daca cele doua zile sunt declarate nelucratoare nu inseamna ca sunt "doua zile libere pentru bugetari" ... sunt pentru toti, nu?
  3
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.